Transport in skladiščenje kritine

Naročeno kritino vam lahko dostavimo na objekt oz. željeni naslov z našimi prevoznimi sredstvi ali pa izdelke prevzamete na našem naslovu Poljane pri Mirni Peči 3. V primeru, da izdelke prevzamete sami morate poskrbeti za ustrezen in varen prevoz saj je pločevina dokaj ostra in se tudi upogiba pri večjih dolžinah. Najbolje, da si pripravite paleto v dolžini kritine. V primeru, da kritino prevzamete sami za napake pri nalaganju in transportu ne odgovarjamo. Za pritrjevanje potrebujete tudi ustrezne povezovalne trakove. Trapezne kritine so malo bolj samonosilne kot pa kritine v obliki strešnika.

Transport in skladiščenje
Transport in skladiščenje

Pri ročnem razkladanju se priporoča uporabo varnostnih rokavic, saj so robovi ostri. Morajo pa biti rokavice nedrseče, da vam kritina ne zdrsne iz rok. Pri prelaganju je potrebno paziti, da se plošče dviguje in ne drsa eno po drugi, saj lahko pride do poškodb. Plošče je potrebno nositi ob telesu vertikalno, da ne pride do poškodbe plošč zaradi upogibanja. Plošče do dolžine štirih metrov nosita dve osebi. za daljše dolžine pa toliko večje število oseb. Kritina s filcem ne sme biti zložena na dežju in vlagi saj se lahko filc prepoji z vlago in gnije med ploščami, ter pride do poškodb barve. Ravno tako kritina brez filca. Kritina ne sme biti zložena na kupu več kot en mesec, saj lahko nastanejo trajne poškodbe barve za katere ni garancije.

V primeru da sami prevzamete material je potrebno paziti da je tovor pravilno privezat oz pripet na vozilu. Za to uporabljamo gurtne oz. povezovalne trakove.