Strešna kritina za malo denarja lahko postane draga streha

Strešna kritina za malo denarja lahko postane draga streha
Strešna kritina za.

Strešna kritina za malo denarja lahko postane draga streha.

 

Strešna kritina za malo denarja lahko postane draga streha je sicer tema mojega zapisa, vendar začenjam z malo drugačno mislijo.

 

Marsikdo od nas se je že velikokrat srečal s problemom oziroma dilemo ob nakupu nepremičnine, premičnine, gradbenega materiala, opreme itd.. Na trgu je polno raznih ponudnikov, tako trgovin, trgovskih centrov, trgovcev na internetu, fizičnih prodajalcev in včasih tudi prodajalcev na črno, kateri ponujajo raznovrstne izdelke.

Vsak kupec, tudi sam sem, pa je vsakokrat v dilemi o znesku, ki ga je pripravljen nameniti za nakup. Internet je dandanes poln ponudb in skoraj ni stranke, ki ne bi iskala najugodnejše rešitve zase. Tudi pri meni je povsem enako.

Ker se v našem podjetju prodaja strešna kritina za strehe in fasade, lahko tukaj navedem nekaj primerov, da boste razumeli kaj želim povedati.

 

Kovinska strešna kritina za zavistne poglede

 

Kaj želim povedati…

 

Nemalokrat se mi je zgodilo, da sem se odločil za nakup nečesa kar potrebujem za svoje delo. Nazadnje je bil tak primer tiskalnik. Ker je cena novega od 4000 evrov naprej, sem se odločil da poiščem rabljeno zadevo, saj naj bi po navedbah prodajalca zdržali do okoli milijon kopij.

 

Na spletu sem našel rabljen tiskalnik in po zagotovilu naj bi imel samo sto tisoč kopij, cena pa je znašala 1200 evrov. Ponudba se mi je zdela super in sem ga naročil. Nisem pa bil pozoren na to, da če zadeva ne bo delovala, po kakšni ceni dobimo rezervne dele.

 

Že po nekaj mesecih je tiskalnik odpovedal in prvi servis je stal 400 evrov, naslednji 300 evrov in tako naprej. Vse je počasi začelo odpovedovati. S popravili, servisi in rezervnimi deli smo prišli smo krepko nad 2500 €  in počasi bo zadeva zrela za na odpad.

 

Prišli smo tako daleč, da sem bil pripravljen kupiti nov tiskalnik, kateri ima garancijo 4 leta in nobenih dodatnih stroškov. Če bi poslušal prodajalca že v začetku, bi prihranil vsaj 2500 €.

 

Ali je pri strešni kritini kaj drugače?

Strešna kritina za strehe in fasade je gradbeni material, ki je zelo pomemben za kvaliteto bivanja.

Na tržišču imamo različne strešne kritine:

  • od kovinskih (Kritine Majde),
  • betonskih (Golob, Bramac),
  • opečnih (Tondach, Creaton),
  • polikarbonatnih (Lexan),
  • PVC (Sika, Bauder),
  • lesenih,
  • bitumenskih
  • in še bi se kaj našlo.

 

 

 

 

Tudi cene strešnih kritin lahko varirajo od nekaj evrov pa vse do 50 € na kvadratni meter in več. Strešna kritina iz pločevine je po navadi cenovno nekje med betonskimi strešnimi kritinami in opečnimi kritinami.

 

Vsaka izmed teh vrst kritin ima svoje prednosti in slabosti, ampak v podrobnosti se v tem članku ne bomo spuščali. Posvetili sem bomo pločevini oziroma kovinskim streham.

 

Samo v Sloveniji je kar nekaj deset ponudnikov teh vrst kritin. Večina od njih so velike trgovske verige, kot so Jager, Top dom itd. Glede na to koliko izdelkov ponujajo v svojih trgovinah, med drugimi tudi strešne kritne, se je za vprašati, kako naj zna trgovec v tisti v trgovini dobro in kvalitetno svetovati stranki, ki potrebuje kritino za svojo streho.

 

Njim verjetno ni prioriteta kovinska kritina v svojem programu. Če imaš v trgovini nekaj 10000 izdelkov, je nemogoče poznati vse, poleg tega pa vedeti še vse njihove lastnosti. Je pa tak izdelek lahko cenovno zelo zanimiv za stranko.

 

Izdelke si kupijo na zalogo in od proizvajalcev zahtevajo velike popuste, da lahko potem v svojih trgovinah prodajo izdelke po res smešnih cenah. Toda to je vse kar lahko ponudijo, dobro ceno. Ko se začne pogovor o lastnostih izdelkov, garanciji, nasvetih za montažo, mogoče tudi dostavi, se zadeva konča.

 

 

Strešna kritina za dolgo obdobje ni  kar mimogrede ….

 

Strešna kritina, ni nekaj kar se kupi kar tako mimogrede. To je enako kot bi šel v trgovino po živila, pa bi mimogrede kupil še motorno žago. Imel bi izdelek in nič drugega.

Želim povedati, da je pri nakupu kritine zelo pomembno obiskati prave svetovalce, ki se ukvarjajo izključno s kritinami. Tako že v samem začetku dobite informacije, kaj je primer

no za vas in za vašo streho.

Naj vam bo vodilo kvalitetno svetovanje in tudi kasneje ob morebitnem nakupu, podpora ob montaži, dostava na lokacijo, ponudba ostalega materiala, ki ga potrebujete pri montaži (vijaki, obrobe, slemenjaki, slemenski trakovi, … ).

 

Na kaj pazimo pri nakupu strešne kritine?

 

Zelo pomembna je sestava kovinske strešne kritine. Če za primer vzamemo debelino cinka, opazimo, da se cenejše kritine- tiste pod 7  €., nikakor ne morejo primerjati s kritinami višjega cenovnega ranga. Debelina cinka je pri cenejših kritinah samo 120 g na kvadratni meter ali še manj. Pri naših kritinah pa od 275 g naprej. Tudi debelina barve je zelo pomembna – mora biti vsaj 25 mikronov.

 

Kar se tiče cene kritin, jih boste na trgu našli že od 6  €. naprej. Za to ceno boste dobili samo kritino, material neznanega porekla, brez garancij, brez svetovanja. Za takšno ceno preprosto ni možno izdelati kvalitetne pločevinaste strešne kritine.

 

Strehe se ne dela za obdobje nekaj let, ampak za vsaj 30 let in več. Naj bo to vodilo pri vsakem nakupu.

 

Včasih si pravimo, bomo kupili nekaj ugodnega, važno da vzdrži vsaj nekaj let. Toda kmalu se izkaže, da ni zdržalo niti teh nekaj let in zadevo kupimo še enkrat. Problem nastane, ker poleg nakupa nove kritine naletimo še na strošek ponovnega odkrivanja strehe in ponovnega prekrivanja strehe. Na to večkrat pozabimo.

 

Podoben je primer mojega tiskalnika. Če bi že v začetku poslušal nasvet strokovnjaka, se to nebi zgodilo. Včasih »šparamo« in je težko dati še 10%, 20% ali 30% več, toda vedno se zgodi, da izdelek kupimo dvakrat.

 

 Kaj nudimo v podjetju Kritine Majde?

 

V našem podjetju Kritine Majde nudimo strokovno podporo. Včasih se stranki posvetimo tudi po nekaj ur in zadevo dobro preučimo – streho narišemo, določimo ustrezen material. Nič od tega ne zaračunamo dodatno. Potrudimo se, da je strešna kritina za stranko popolna.

 

 

Kritine Majde
Kritine Majde

 

Imamo lastno proizvodnjo strešnih obrob, zato jih lahko povsem prilagodimo posamezni strehi. Ves material pa dostavimo stranki na dom po res ugodni ceni.

Zato bi še enkrat rad poudaril, da poceni kritina stane 7 € po m² napram naši , ki stane 8,5 € po m². To je samo 1,5 € več. Za to dobite res ugoden material, ki je evropskega porekla,iz sodobne jeklarne in seveda tudi kvaliteto materiala.

 

Na nas se za pomoč lahko obrnete kadarkoli. Naredili smo nekaj tisoč streh, zato vam lahko svetujemo iz lastnih izkušenj.

Cena vam pri tako pomembnih odločitvah nikakor ne sme biti prioriteta. Veliko strank se obrne na nas, ker niso zadovoljne z materialom katerega so kupile v raznih velecentrih. Skupaj z njimi poiščemo rešitev.

 

Strešno kritino iz lastnega programa tudi redno testiramo na lastnih strehah, da vidimo kako se obnašajo v časovnih intervalih. Mnogo strank ki so kupile kritino Majde, se pogosto vrača, kar nas zelo veseli in daje potrditev, da delamo dobro in prav.

Naša prioriteta ni bila nikoli postati največji ponudnik poceni kritin, toda ponudnik izredno zanesljivega materiala za strehe.

 

https://youtu.be/y_yu5wc2fIc

Vijačenje kovinske kritine


NAZAJ