PREZRAČEVALNI TRAKOVI

Prezračevalni trakovi so zaščita pred vdorom živali pod streho. Montiramo jih na kapni letvi. Večino sodobnih streh je izdelano na način, da se uporabi zračni kanal za prezračevanje. Zračni kanal poimenujejo tudi zračni most oz. toplotni most.

Nahaja se med strešno kritino in mansardo. Streha je najprej podeskana preko desk pa je napeta paroprepustna folija. Na folijo se pritrdi letve višine okoli 5cm v smeri šper in nato šele letve za strešno kritino prečno na špere. Ker je prostor 5cm med letvami in deskami odprt ga je potrebno v kapu zapreti. To storimo s prezračevalnim trakom. Ima dve funkciji in sicer prepušča zrak, ki nemoteno kroži po zračnem kanalu, obenem pa so luknje dovolj majhne, da ne prepušča žuželk in ptičev. Poleg prezračevalnega traku ponavadi uporabimo tudi kapno rešetko, ki pride nameščena nad prvo letvijo. V slemenu pa to storimo s slemenskim trakom, ki ima popolnoma enako funkcijo. Zrak mora vstopiti pod streho v kapu in izstopiti na slemenu.

 

 

Po dolžini meri prezračevalni trak 15 m, po širini pa 10 cm.

Montaža prezračevalnega traku
Montaža prezračevalnega traku

Prezračevalni trakovi
Prezračevalni trakovi

 

 

BARVE PREZRAČEVALNIH TRAKOV

barva_slemenski trak

 Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Aleksander Majde, s.p. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali zahteva za izbris podatkov je možna na e-mail info@kritine-majde.si

Polja označena z * so obvezna