Prednosti kovinske kritine s posipom

Prednosti kovinske kritine s posipom

Ikotile s posipom – Strešna kritina – Prednosti kovinske kritine s posipom.

Streha – kovinske kritine s posipom in njihove prednosti

.

Jeklene strešne kritine IKOtile z naravnim peščenim posipom presegajo lastnost klasičnih strešnih materialov in obenem nudijo lep izgled, identičen tradicionalnim strešnikom.

.

Odlikujejo pa jih sledeče pozitivne lastnosti:

.

 • NAREJENO V EU; vsi materiali iz  katerih je narejena strešna kritina so po poreklu iz Evropske unije.

 

 • LAHKA KRITINA; teža manj kot 7 kg/ m² pomeni do 7x manjšo obremenitev na podkonstukcijo in zgradbo v primerjavi s klasičnimi betonskimi ali opečnatimi strešniki. V primeru, da želimo dodatno izolirati streho, ne bo potrebna dodatna ojačitev podkonstrukcije.

 

 • SANACIJE OBSTOJEČIH KRITIN; zaradi nizke teže lahko s kritino s posipom saniramo večino obstoječih streh, ker njena nizka teža ne predstavlja dodatne obtežitve, ampak jo kvečjemu zmanjša. Prekrijemo pa lahko kritine kot so na primer bitumenske skodle, neposredno preko dotrajane obstoječe strehe.

 

 • GARANCIJA, TRAJNOST IN KVALITETA; imajo 50 let kombinirane garancije proizvajalca tudi zaradi 300 g ZA cinkaluminija ali 185g AZ cinkaluminija na m² in skupne debeline 0,45 mm, kar je najkvalitetnejša zaščita pločevine na trgu prešanih kritin.

 

.

0c7e07834926229e7d595dc3a0227484

.

 • STRELA; strešna kritina s posipom ni nič bolj podvržena streli, kot strehe iz ostalih materialov. Dokazano je, da strela najpogosteje prizadane najvišjo, oziroma kako drugače izpostavljeno točko. Tovarne in mnogi drugi veliki objekti so zgrajeni iz pločevine.

 

 • HRUP; posip iz kvarca močno poveča zvočno izolativnost strehe in duši hrup padavin. Strešniki ob dežju ne proizvajajo nič več hrupa kot težke kritine iz opeke ali betona.

 

 • SNEG; pločevinasta kritina je zaradi močne jeklene sredice odporna na velike količine snega. Po naših izkušnjah bo bistveno prej popustila podkonstrukcija, kot pa kritina sama.

 

 • Stone-coated-steel-classic-metal-tile-spanish-red-lake-roofing-systems-cartersville-ga-georgia-atlanta-guest-home-jo3

 

 

 • VPOJNOST; jeklene kritine IKOtile s posipom ne vpijajo vode, zato se zaradi zmrzovanja ne lomijo, tudi ko se temparature spustijo globoko pod ničlo.

 

 • KAPNICA; ki priteče po srešnikih IKOtile, izpolnjuje kriterije Svetovne zdravstvene organizacije o kakovosti pitne vode, kar dokazujej opravljeni testi neodvisnih laboratorijev.

 

 • VETER; strešne kritine so preizkušeno med najodpornejšimi na veter med temi vrstami kritin. Zaradi posebnega sistema pritrjevanja, ki je pravokotno na smer iztržne sile, kljubujejo sunkom vetra z orkansko močjo. To potrjujejo anticiklonski testi številnih svetovno uveljavljenih institucij. (1)

.

https://youtu.be/Wb2P_e7mLns

.

IKOtile s posipom odlikujejo tudi …

 

 • POTRESNA VARNOST; kritine s posipom so med priporočenimi kritinami za potresna področja. Zakaj? Zaradi majhne teže, strukturne moči jekla in načina pritrjevanjas preklopi, ki združi strešnike v močno povezano in varno celoto.

 

 • TOČA; elementi teh strešnih kritin so odporni tudi na zelo debela zrna toče. Pločevinasti strešniki ne bodo počili in izpostavili objekt zamakanju, tako kot se to zgodi v primeru kritin, ki pokajo ali se lomijo.

 

kritina Majde s posipom

 

 • POŽARNA VARNOST; streha s posipom je odporna proti ognju in ustreza tudi najstrožjim predpisom v zvezi s protipožarno varnostjo.

 

 • PREGREVANJE; zaradi dodatnih zaščitnih površinskih slojev se ne segreje nič bolj kot keramične ali betonske kritine.Vendar se zvečer hitro ohladi in ne pregreva notranjosti objekta.

 

In še …

 • EKOLOGIJA; kovinska kritina je proizvedena po proizvodnem postopku z zelo nizko emisijo CO2 v ozračje, ki ne potrebuje nikakršnih filtorv ali lovilcev proti onesnaževanju okolja. Vsi materiali vgrajeni v kritino s posipom IKOtile so okolju prijazni. Železo je element, ki se ga lahko spet in spet ponovno predela in uporabi za nove izdelke. Tako se bistveno prispeva k zmanjšanju onesnaževanja okolja in preudarni uporabi materialov, ki so dolgotrajno vgrajeni v objekte.

 

SKLEP:

1.Streha za celo življenje.

2. Varnost za vaš dom in družino.

3. Eleganten izgled vašega doma po vaši želji.

4.Ekonomična rešitev.


NAZAJ